Gäshantverkare Lina Wilund

Från och med oktober 2018 finns smycken från Lina Wilund, Bappelsine, i butiken.

Lina är utbildad silversmed på Leksands folkhögskola under framlidne och saknade Mäster Torbjörn Testad. Hon har sin verkstad hemma på sin lilla gård i Leksand. Silversmidet kombineras med arbete inom teknikdokumentation, grafisk design och studier inom kriminologi, där silversmidet framförallt fungerar som ett kreativt utlopp och mental uppladdning. Bland silver, sågblad, filar och tänger får hjärnan fritt spelrum och fantasin och känslor får styra.

Framförallt görs det smycken, både för hon och han, i en stilren design med lite råare ytor. Handsågat, graverat och gärna oxiderat. Dalarnas natur, mystik och symboliska språk skiner igenom mycket av hennes arbeten där både dalahästar, älgar och stenbumlingar kan hittas. Katter och hundar av alla de olika slag är även vanliga motiv.

www.bappelsine.be